امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳
کوهی از زباله، نهری از شیرآبه و ابری از دود + فیلم
به گزارش خبر تالشی؛ پسماند یا به عبارتی زباله همچنان به عنوان معضل حل نشده شهرستان ماسال (مانند بسیاری از شهرستانهای دیگر استان گیلان) دامنگیر مردم، شهرداریهای و محیط زیستی است که متعلق به همگان است.
برگزاری جلسات متعدد اما بدون خروجی
متأسفانه و به اعتراف مدیران حاضر در یکی از جلسات کارگروه مدیریت پسماند ماسال، برگزاری جلسات متعدد اما بدون خروجی طی سالیان اخیر هیچگونه تأثیر مثبتی در مدیریت این بحران نداشته است.
| خبر مرتبط |
انتقاد بخشدار مرکزی ماسال از عدم تامین زمین برای ساماندهی پسماند شهرستان
و حالا انتخاب مکانی چسبیده به رودخانه و در فاصله کمتر از ۵۰۰ متری از منازل مسکونی که خلاف نص صریح قانون مدیریت پسماند بوده و موجب نگرانی شهروندان شده است و ریاست اداره محیط زیست شهرستان ماسال که از قضا در نزدیکی همین محل سکونت دارد باید پاسخگوی این فاجعه محیط زیستی باشد.«۱»
منابع طبیعی در تخصیص و تحویل زمین با کارگروه همکاری نمیکند؟
از سویی دیگر چرایی عدم تعامل، همراهی و همکاری اداره منابع طبیعی شهرستان ماسال (که در یکی از جلسات با انتقاد صریح بخشدار مرکزی ماسال و شهردار ماسال نیز همراه بود) در تعیین و تحویل زمین جهت مدیریت پسماند از دیگر مورادی است که بایستی از سوی دستگاههای نظارتی و بازرسی مورد بررسی قرار گیرد.
فرماندار ماسال به عنوان نماینده عالی دولت در این شهرستان که مسئول نظارت بر اجرای قانون و ایجاد هماهنگی میان دستگاههای دولتی است طی بیش از سه سال حضور خود، چه اقدامی در راستای اجرای صحیح قانون مدیریت پسماند انجام داده است؟
متأسفانه علیرغم دستور صریح دکتر آقایی رئیس کل بازرسی استان گیلان در گفتگوی اختصاصی با خبر تالشی مبنی بر تخصیص و تحویل زمین برای این امر، همچنان شاهد عدم اجرای این دستور در راستای مدیریت پسماند در این شهرستان هستیم.
|خبر مرتبط|
گفتگوی اختصاصی خبر تالشی با دکتر آقایی پیرامون معضلات و مشکلات شهرستان ماسال
آلودگی رودخانه خالکایی و سفرههای زیرزمینی آب با شیرآبه حاصل از یک سو و احتمال آلودگی دامها با تغذیه از این پسماندها از سوی دیگر و خطراتی که پسماند دپو شده برای سلامت ساکنین به همراه دارد از عوارض مهم این اتفاق نامیمون است.
جمعآوری مخازن زباله روستایی و سرازیر شدن زبالههای روستایی به شهر
لازم به ذکر است، یکی از دلایل عمده حجم زیاد زباله در شهرهای ماسال و شاندرمن، جمعآوری مخازن و سطلهای زباله از سطح روستاهای شهرستان بوده که موجب سرازیر شدن زبالههای تولیدی شده در روستاها به سطح شده است.
این در حالی است که در رضوانشهر به عنوان شهرستان مجاور بر خلاف ماسال، در هر روستا چندین مخزن زباله در فواصل کوتاه تعبیه شده است.
در هر صورت، عدم چارهاندیشی عاجل و استمرار وضعیت فعلی بحران پسماند شهرستان ماسال را تبدیل به ابَربحران خواهد کرد.
پینوشت: طبق آئیننامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، محل دپو و دفع پسماند بایستی حداقل ۱۰۰۰ متر از منازل مسکونی فاصله داشته باشد.
| اخبار مرتبط |
جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان ماسال برگزار شد
پسماند، تهدیدی که میتواند فرصت باشد
از ساماندهی دکههای مسیر ییلاقات و بام سبز ماسال تا تعریض جاده ماسال به طاهرگوراب
اخبار ماسال , پسماند , خبر تالشی , خبر ماسال , ماسال , مدیریت پسماند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.